Trainers met ervaring

De trainers

Jaap van Deurzen

Even voorstellen: Mijn naam is Jaap van Deurzen. In 1989 kom ik in dienst bij RTL Nieuws. Ik word er na drie jaar een van de crisis-en rampenverslaggevers. Op de redactie noemen ze me de verhalenverteller. Vooral human interestverhalen zijn mijn specialiteit. Volgens velen onderscheiden mijn reportages zich door een herkenbare stijl.

De afgelopen dertig jaar heb ik verslag gedaan van de oorlogen in voormalig Joegoslavië, Noord-Ierland, het Midden-Oosten, Afghanistan en Oekraïne. Ik word in woord en beeld getuige van de moderne wereldgeschiedenis. Ook van verschrikkelijke natuurrampen zoals de Tsunami in Indonesië en de aardbevingen in Japan.

Jaap-van-Deurzen

Bruikbare aanwijzingen en tips

Mijn ruime journalistieke ervaring in binnen- en buitenland zijn tijdens de vele mediatrainingen die ik heb gegeven altijd goed van pas gekomen. Als geen ander weet ik hoe ik een interview moet aanpakken. In een training wordt u door mij geïnterviewd zoals ik dat altijd heb gedaan voor het RTL Nieuws. Daarbij geef ik aanwijzingen en tips die u na de training direct kunt gebruiken. Belangrijk om te weten is dat ik niet ga proberen om een ander mens van u te maken. Ik prop u niet in een of ander keurslijf, want dat werkt niet. Het gaat mij erom dat UW verhaal goed uit de verf komt. Want er is namelijk niets mooiers dan verhalen vertellen

Johan-de-Boer

Johan de Boer

Een mediatraining verzorgen voor vertegenwoordigers van de overheid of bestuurders is voor mij zoiets als thuiskomen. Ik werk al vanaf begin jaren 90 in de communicatie en houd mij vanaf 2006 ook bezig met het geven van mediatrainingen. Ik was bij verschillende overheidsorganisaties ook zelf woordvoerder. Dat geeft als voordeel dat ik goed weet hoe men zich moet voorbereiden op contacten met vertegenwoordigers van de media.

Sinds augustus 2021 werk ik als communicatieregisseur weer bij Rijkswaterstaat.

De inhoud van de boodschap

Een mediatraining is vaak alleen maar een vaardigheidstraining. Daar neem ik geen genoegen mee. Er wordt ook goed gekeken naar de inhoud van boodschappen. Kloppen die wel en zitten er voldoende goede voorbeelden in om het verhaal duidelijk over het voetlicht te krijgen. Bij Van Deurzen en De Boer ben ik verantwoordelijk voor het intakeproces voorafgaand aan de training.

Wilt u met ons in contact komen? Maak dan gebruik van het contactformulier

Wilt u met ons in contact komen?

Maak dan gebruik van het contactformulier.